«

»

Més de 260 persones visitaren l’Ecorail durant la temporada 2016

El 2 de juliol de 2016, després d’una aturada de diversos anys, l’Ecorail tornà a engegar la maquinària per mostrar el Pla de Bages des d’un punt de vista únic i especial, la via del tren de mercaderies que transcorre pels termes de Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages.

En els 17 dies que es va realitzar l’activitat durant el 2016 es van acollir 261 visitants, 124 en la modalitat de Trenpat i 137 en la modalitat de Ciclorails, la més sol·licitada per la originalitat de poder pedalar amb bicicleta per damunt de la via del tren. La mitjana d’ocupació d’aquests al llarg de la temporada va ésser superior al 80 %, una xifra que s’ha valorat molt positivament tant pel servei gestor de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener com pels Ajuntaments integrants d’aquest ens.

Durant els primers mesos d’activitat el perfil dels usuaris eren principalment famílies residents a la comarca del Bages, però a mesura que va avançar la temporada i, especialment en aquest any 2017, és notori que l’Ecorail ha traspassat fronteres i ja ha arribat a un gran nombre de visitants d’altres comarques de Catalunya, i en especial a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La recuperació de l’Ecorail és una aposta dels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Súria, Castellnou de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola i Sant Fruitós de Bages per recuperar una activitat especial i única a tot Catalunya i a la resta de l’Estat amb l’objectiu de promocionar el territori i reactivar l’economia local.