«

»

Una ruta guiada de la Setmana Europea dels Geoparcs recorre els elements destacats del patrimoni geològic de Súria

Una trentena de persones va participar diumenge 4 de juny en una ruta guiada sobre el patrimoni geològic i miner de Súria, dins de la Setmana Europea dels Geoparcs. El guiatge de l’activitat va anar a càrrec del geòleg i president del Consell Científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Josep Maria Mata-Perelló.

Les persones participants van poder veure de prop alguns dels elements més destacats del patrimoni geològic de la vila, com les falles del Tordell i de Migmón, així com antics forns de guix, pedreres i restes arqueològiques de l’Espai Patrimonial de les Guixeres.

El president del Consell Científic del Geoparc va descriure les característiques de la geologia de Súria, la seva relació amb altres sistemes geològics propers i les seves implicacions socials i culturals.

Josep Maria Mata-Perelló també va elogiar la tasca que porta a terme el col·lectiu surienc Els Jubilats de les Guixeres per recuperar i preservar els antics forns de guix i altres elements patrimonials. Al llarg de la ruta, un membre d’aquest grup, Josep Maria Homs, va explicar les activitats realitzades en aquest entorn al llarg dels darrers anys.

El recorregut va començar al barri de Joncarets. Entre les persones participants en aquesta ruta guiada es trobava el regidor d’Ensenyament, Turisme i Participació, Miquel Caelles.

La Setmana Europea del Geoparc és una iniciativa organitzada pel Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, del qual forma part el municipi de Súria. El programa inclou diferents activitats de difusió del patrimoni geològic del territori.