»

La 16a Fira Medieval d’Oficis tanca amb un castell de focs d’artifici i la consolidació de les recreacions històriques

Un castell de focs d’artifici ha posat punt i final aquest vespre a la 16a Fira Medieval d’Oficis, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Poble Vell de Súria amb la presència de milers de visitants. Enguany, el certamen s’ha caracteritzat per l’animació, la consolidació de les recreacions històriques i una afluència força constant de persones de totes les edats al llarg dels dos dies de Fira

El barri antic de Súria ha tornat a transmetre la imatge d’una petita vila medieval, amb més d’una cinquantena de demostracions d’oficis, tallers, exposicions, actuacions de carrer i altres activitats. La Fira Medieval d’Oficis de Súria s’ha revalidat novament com un certamen bàsicament familiar, amb la presència de persones procedents de la Catalunya central, l’àrea metropolitana de Barcelona i altres zones.

La recta final de la Fira ha estat protagonitzada pels personatges del castlà de Súria i d’un cavaller víking, recreació que ha començat amb un seguici des del Castell fins a la plaça Major, on el cavaller ha estat enverinat. Posteriorment, el cos del guerrer ha estat traslladat amb una marxa de torxes fins a l’Era del Castell, on ha estat encesa una pira de funeral víking.

En aquesta edició s’ha tornat a constatar la bona acollida a les recreacions històriques i als actes emblemàtics del certamen, com l’espectacle teatral ’Salats!’, les exhibicions d’aus rapinyaires, les teatralitzacions a l’entorn de la galeria de la sal i altres actuacions de carrer a càrrec de l’Escola Municipal de Música, Grallers del Poble Vell, Bastoners de Súria, Tro Gros, Col·lectiu Jueus de l’Aixada i els grups musicals Els Berros de la Cort i Graiatus.

El comerç del centre de la vila s’ha adherit a la Fira per iniciativa de Súria Punt Comercial, obrint establiments i guarnint-los amb estètica medieval. Enguany també ha funcionat un servei de transport gratuït entre l’estacionament de l’entrada sud de la vila i el centre urbà.

La 16a Fira Medieval d’Oficis va ser inaugurada dissabte 11 de novembre al migdia, en un acte copresidit pels alcaldes de Callús, Joan Badia, de Fonollosa, Eloi Hernàndez, i de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso. La presència dels tres alcaldes responia a una expressió de solidaritat veïnal amb aquests municipis del Mig Cardener que van patir especialment la violència policial durant el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre.

L’Ajuntament de Súria es congratula de la bona acollida d’aquesta nova edició de la Fira i agraeix la participació i el treball de totes les persones i entitats de la vila que han fet possible aquest èxit.

– Enllaç al vídeo de resum de la 16a Fira Medieval d’Oficis de Súria: www.youtube.com/watch?v=4lig3JmlD9g