«

»

La Diputació de Barcelona lliura a l’Ajuntament el projecte d’intervenció a la coberta de l’Església del Roser

La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte bàsic i executiu d’intervenció a la coberta de la nau nord de l’Església del Roser, al Poble Vell. L’objecte de la intervenció es recuperar la rampa i la porta de l’antic accés al castell, que actualment es troba tapiada per la coberta de la nau nord del temple, i que va ser construïda al segle XIX per ampliar l’Església. El projecte ha estat lliurat aquest divendres 9 de març pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde Josep Maria Canudas.

El projecte, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona, preveu el desmuntatge de la teulada i la seva substitució per un terrat rampa que permetrà obrir de nou la porta originaria del castell així com accedir al terrat de l’absis de l’església.

L’església de la Mare de Déu del Roser es troba al costat del castell de Súria. El castell de Súria es troba documentat des de l’any 993. Actualment és un centre d’interpretació i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).