«

»

Programa d’actes de les Caramelles de Súria 2018

Dissabte 24 de març
– 19.00 h. Inauguració de l’exposició del 48è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.

Diumenge 25 de març
– 10.00 h. Plantada de gegants participants en la 10a Trobada Gegantera de la Fira de Rams, amb les colles geganteres de Calders, Canovelles, Cardona, Castellbisbal, Navarcles, Ripollet, Sant Joan Despí i les colles surienques El Gorg de l’Olla i Geganters i Grallers del Poble Vell. Lloc: plaça de Sant Joan.
– 11.00 a 13.45 h. Inflables i taller de pintura. Lloc: plaça de Sant Joan. Organitza: Geganters i Grallers del Poble Vell.
– 12.00 h. Benedicció de Rams. Lloc: davant l’Església Parroquial de Sant Cristòfol.
– A continuació. Cercavila i ballada dels gegants de les colles participants en la 10a Trobada Gegantera de la Fira de Rams. Recorregut: carrers del centre de la vila.
– 17.30 h. Ballada de sardanes amb la Cobla Súria. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dijous 29 de març
– 21.00 h. Cant de La Passió, amb lletra de Jacint Verdaguer i música de Feliu Monné. A càrrec de cantaires i músics de Súria. Recorregut: Església Parroquial de Sant Cristòfol i carrers del centre de la vila.

Divendres 30 de març
– 21.00 h. Via Crucis nocturn. Recorregut: camí de la muntanya de Sant Salvador.

Dissabte 31 de març
– 12.00 h. Acte d’inici de Caramelles, amb la presència de representants de les colles i de l’Ajuntament de Súria. Lloc: davant de la Casa de la Vila.
– Tarda. Caramelles a pagès.
– 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
– 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l’Agut.
– 21.30 h. Trobada Caramellaire. Actuació de les colles, aixecada d’un castell amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.
– 00.00 h. Cercatasques i xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.
– 2.00 h. Concert amb La Banda del Coche Rojo i King Size. La venda d’entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports. Avís sobre l’accés als concerts de Caramelles: Enllaç

Diumenge 1 d’abril
– A partir de 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.
– 9.00 a 11.30 h. Actuacions de les colles caramellaires a la plaça Major del Poble Vell.
– 11.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires pels carrers del nucli urbà i la plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.
– 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
– 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que interpretaran el Ball de Caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.
– 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l’Agut.
– 24.00 h. Concert amb els grups La Raíz, Albercocks i Bananna Beach. La venda d’entrades es farà a les colles. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports. Avís sobre l’accés als concerts de Caramelles: Enllaç

EXPOSICIÓ
– ’48è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria’. Mostra d’obres participants en aquest certamen puntuable de la Federació Catalana de Fotografia. Dates d’obertura: del 24 de març al 3 de juny. Horari habitual: de divendres a diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 17.00 a 20.00 h, a excepció dels dissabtes 24 i 31 de març, en què l’exposició serà oberta de 16.00 a 18.00 h. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Organitza: secció fotogràfica de Joventuts Musicals de Súria, amb el suport de l’Ajuntament de Súria.

Colles participants:
– Tro Gros. Cants, trabucaires i ball de cascavells.
– La Llanterna. Cants.
– Juvenil del Foment Cultural. Cants, grup orquestral, danses i ballestes.
– Grans de l’Agrupació Sardanista. Cants, danses i bastoners.
– Infantil de l’Agrupació Sardanista. Cants, danses i bastoners.
– Infantil del Foment Cultural. Cants, grup orquestral i danses.
– Altatxu. Cants, bastoners i ball de mosses i fadrins.
– Coral Sòrissons. Cants.

– Punt d’informació del Diumenge de Pasqua. Hi haurà una carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan. També s’hi oferirà coca i mistela i es podrà visitar l’exposició ’Segles de Pasqua a Súria’. Horari: de 9.00 a 14.30 h.
– Centre d’Interpretació del Castell. Es podrà visitar de 9.30 a 14.30 h del Diumenge de Pasqua. Durant la resta de l’any cal fer reserva prèvia, trucant al número de telèfon 93.131.34.45 o a l’adreça electrònica turisme@suria.cat.
– Nota: l’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en què hi participin els Trabucaires.