»

El projecte de nou circuit de visita entre el Castell i l’Església del Roser, tema destacat del butlletí municipal La Torre

El tema principal del número 74 del butlletí municipal La Torre està dedicat al projecte que donarà lloc a un nou circuit de visita entre el Centre d’Interpretació del Castell i l’Església del Roser, al Poble Vell. Amb aquesta actuació es recuperarà un antic portal que va ser tapiat a mitjans del segle XIX.

El projecte ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona, a instàncies de l’Ajuntament. L’actuació preveu l’habilitació d’un terrat-rampa sobre la nau nord del temple, al qual es podrà accedir des de l’actual rampa d’entrada al Castell.

Aquest terrat-rampa arribarà fins a l’alçada de l’absis de l’Església, substituint la coberta actual. Al final de l’itinerari es reobrirà una porta que permetrà la circulació fins al sobrealçat fortificat de l’absis.

El projecte ja ha estat presentat a la Parròquia de Súria i al Bisbat de Solsona com a institucions titulars de l’Església del Roser.

L’actuació tindrà en compte el valor històric i patrimonial dels dos edificis, amb l’ús de materials neutres i respectuosos. També seran reconstruïts els contraforts de l’Església per sobre de la nau nord, la més propera al Castell, per tal de garantir l’estabilitat estructural de la part central del temple.

En l’editorial d’aquest darrer número de La Torre, l’alcalde Josep Maria Canudas parla del projecte com un exemple de col·laboració institucional i del treball en xarxa ’que ens permet assolir objectius ambiciosos i necessaris per anar millorant el benestar i la qualitat de vida a les nostres comunitats’.

La idea de recuperar la connectivitat entre els dos edificis ja formava part d’un estudi previ elaborat l’any 2005 per tal d’avançar en la revalorització patrimonial de l’Església del Roser.

Des d’aleshores s’han portat a terme altres actuacions destacades en aquest conjunt patrimonial, com l’acondicionament de l’antiga capçalera romànica, l’adequació de la nau nord com a espai museístic, la millora de l’accessibilitat de la porta principal i la reparació d’elements estructurals al darrer pis del campanar, entre d’altres.

A més de la informació sobre aquest projecte, La Torre resumeix els principals temes d’actualitat municipal dels darrers mesos i publica els articles d’opinió dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament (CiU, ERC, aiS, GIIS i PSC).

– Enllaç per descarregar el número 74 del butlletí municipal La Torre: www.suria.cat/fitxers/laTorre/2018-04-la-torre.pdf