«

»

Súria participa en la Setmana Europea dels Geoparcs amb una visita geològica a les Guixeres

Súria va participar en la Setmana Europea dels Geoparcs amb una visita geològica a la zona de les Guixeres, centrada en les restes dels antics forns de guix que hi ha en aquesta zona. La programació de la Setmana Europea dels Geoparcs es va desenvolupar fins al passat 10 de juny, impulsada pel Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

La visita va comptar amb el guiatge de Miquel Sala, el suport de l’Ajuntament de Súria i la col·laboració del Centre Excursionista.

L’objectiu d’aquesta activitat era donar a conèixer el patrimoni geològic de les Guixeres i la història de l’aprofitament dels seus recursos minerals a partir del testimoni de les esmentades restes dels antics forns de guix. La visita va tenir lloc el passat dissabte 9 de juny.

Dins de la programació de la Setmana Europea dels Geoparcs s’han portat a terme altres sortides a diferents punts d’interès del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central per destacar-ne la importància del patrimoni geològic i miner.

Súria forma part del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central des de la seva creació, l’any 2010.