«

»

La 18a Fira Medieval d’Oficis de Súria acaba després d’un cap de setmana amb milers de visitants al Poble Vell

Un castell de focs d’artifici i una recreació històrica van posar la cloenda de la 18a Fira Medieval d’Oficis de Súria, que va tenir lloc durant el cap de setmana al Poble Vell amb la presència de milers de visitants. El nucli antic surienc es va omplir un any més d’artesans, músics, dansaires, tallers, espectacles de carrer, exposicions i altres activitats.

Dues de les novetats destacades d’aquesta edició han estat la incorporació del nou espai firal de la Passarel·la del Castell i l’increment del nombre d’actuacions a les places i carrers del Poble Vell i a les tavernes medievals.

La Fira Medieval d’Oficis ha mostrat de nou el seu atractiu i un alt grau de fidelització, amb un públic majoritàriament familiar i jove, procedent de Súria i de diferents comarques catalanes. El certamen s’ha desenvolupat amb un temps estable i un fort vent.

Un altre factor destacat ha tornat a ser la gran participació de persones i entitats de la vila. En l’acte inaugural, que va tenir lloc a Cal Balaguer del Porxo, l’alcalde Albert Coberó i la regidora d’Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria, es van referir a aquesta implicació com una de les claus de l’èxit del certamen. D’altra banda, la Fira ha tornat a comptar amb el suport del comerç surienc, a través de la Unió de Botiguers-Súria Punt Comercial, i de diferents restaurants de la vila.

Enguany han estat habilitades més zones d’estacionament de vehicles en diversos punts del nucli urbà i un pàrquing exclusiu per a caravanes, a més del servei gratuït de bus urbà que ha tornat a funcionar els dos dies de Fira. També ha estat reforçada la informació adreçada als visitants, amb nous rètols informatius i l’estrena d’un web exclusiu per a la Fira (www.suria.cat/firamedievaldoficis).

L’Ajuntament de Súria agraeix la col·laboració, el treball i el suport de totes les persones i entitats que han participat en aquesta nova edició de la Fira Medieval d’Oficis, contribuint així a la dinamització del Poble Vell i a difondre arreu el nom de la vila.