Sender de Súria (PR-C 134)

Sender de 29,90 quilòmetres que recorre la part exterior del terme municipal, amb entrades als termes de Castellnou de Bages, Navàs i Callús.

Pot dividir-se en els següents trams:

  • Tram Súria-font del Ferro-font del Roure-cal Jover. Distància: 4,55 quilòmetres.
  • Tram Cal Jover-can Sivila-riera d’Hortons-Cortès del Pi. Distància: 6,79 quilòmetres. En aquest tram es pot veure, entre d’altres atractius, una de les barraques de vinya més gran de Súria, a la zona del Camp Gran, i el dolmen del Samuntà.
  • Tram Cortès del Pi-torrent Fondo-pont de Barquets-Torroella. Distància: 3,86 quilòmetres. En la part inicial d’aquest tram, a uns 400 metres del sender, es pot arribar fins a un antic forn de ceràmica. Passat el Torrent Fondo, es poden veure a les restes del castell de Solivella.
  • Tram Torroella-Gallifa-Portell del Llop-Boadella-Antius. Distància: 10,00 quilòmetres. Des d’aquest tram es pot arribar fins al Puig de Sanç (613 metres), la muntanya més alta de Súria, amb una vista espectacular sobre el Bages i les comarques veïnes. Altres punts d’interès accessibles des d’aquest tram són l’església de Santa Maria de Cererols, d’origen romànic, i, dins del terme municipal de Callús, l’església romànica de Santa Maria de Viladelleva i la Colònia Antius. També és destacable el pont de cal Nenus, de 32,64 metres d’alçada, que va ser inaugurat l’any 1923 dins de la línia ferroviària que porta la potassa fins al port de Barcelona.
  • Tram Antius-can Torres-Costafreda-pla de Reguant-Súria. Distància: 4,70 quilòmetres. El pla de Reguant és un dels boscos de ribera més importants de la Catalunya central, amb una gran diversitat natural.