Mapa del Patrimoni Cultural

2013 02 21 Imatge del Mapa del Patrimoni Cultural per al webEl Mapa del Patrimoni Cultural és una base de dades de la Diputació de Barcelona amb informació detallada sobre més de dos-cents elements d’interès patrimonial de Súria, incloent-hi edificis, conjunts arquitectònics, zones d’interès natural, fons documental i gràfic, manifestacions festives, música i dansa, entre d’altres. D’aquesta manera es posa a l’abast de tothom la riquesa patrimonial de la vila, contribuint al seu coneixement i promoció.

L’elaboració del Mapa del Patrimoni Cultural va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria. Tota la documentació recollida s’organitza en fitxes, a les quals es pot accedir a través d’un mapa que indica la localització de cada element patrimonial. El sistema de consulta és interactiu per tal de facilitar l’accés a tots els ciutadans i ciutadanes.

Les dades són actualitzades permanentment per afegir-hi possibles novetats o troballes que completin el coneixement del patrimoni cultural de la vila. El Mapa del Patrimoni Cultural de Súria actualitza i completa l’anterior inventari patrimonial de la vila, que es va portar a terme l’any 2000.

L’objectiu dels Mapes del Patrimoni Cultural és oferir una informació exhaustiva sobre el patrimoni cultural i natural de cada municipi per tal que aquestes dades serveixin per donar-lo a conèixer, promoure’n mesures de protecció i planificar-ne l’ús social.

L’accés al Mapes del Patrimoni Cultural dels municipis de les comarques de Barcelona es pot fer a través del mapa que trobareu la següent adreça electrònica i clicant posteriorment sobre el municipi que correspongui: http://www.diba.cat/opc/mapa_patrimoni_cultural.asp

Per accedir directament al Mapa del Patrimoni Cultural de Súria, cal clicar sobre la següent adreça: http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08274#. A continuació, cal esperar uns segons per tal que es carregui un mapa amb la ubicació dels elements patrimonials, que es poden consultar clicant sobre les icones.

L’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació també és present a Facebook, on cada dia destaca un element patrimonial dels municipis que ja tenen Mapa del Patrimoni Cultural, dins l’apartat ’El patrimoni del dia’, amb la següent adreça: https://www.facebook.com/XarxaMuseusLocals